Koningshert

Welkom op de website van Brouwerij Koningshert. Sinds 2015 brouw ik speciaalbieren met de naam Koningshert. Het afzetgebied is voornamelijk gemeente Smallingerland en de directe omgeving. Woon je verder weg? Kijk eens in onze webshop.

Het Koningshert mag met recht het bier van Drachten genoemd worden. Er wordt gebrouwen met ambachtelijke precisie en vol trots voor medebewoners en toeristen. Kom naar Drachten en beleef het Koningshert! De brouwerij is gevestigd in James’ Bistro & Bar aan de Zuidkade 45. Tip: kom langs voor een bierproeverij met luxe borrelplank en een eigen bierbostelbroodje!

Met gastvrije groet,

Wilmer

Laatste nieuws

 • Het Lentebier staat op tap!

  De lente is begonnen want het lentebier is nu verkrijgbaar! Ik heb dit bier gemaakt van Munich mout en vlierbloesem. Een volle body, zoet en een licht frisbittere afdronk. Met de frisse en bloemige geur is dit het perfecte biertje voor de eerste warme zonnestralen. Alleen verkrijgbaar in James’ Bistro & Bar in Drachten.

  Lees meer
 • Biertest Drachten op 12 mei 2023

  De Biertest 2023 vindt plaats op vrijdagavond 12 mei in de Sluisfabriek in Drachten! Dit jaar onder leiding van de biertroubadour Jan Nota. Tickets zijn nu verkrijgbaar in de webshop van Koningshert.

  Lees meer
 • De brouwerij is klaar!

  Koningshert heeft een eigen brouwerij in Drachten!! En dit gaan we vieren op vrijdagavond 7 oktober! Kom langs bij James’ Bar, Zuidkade 44 in Drachten. Met gastvrije groet, Wilmer, Eric, Ed.

  Lees meer