2

Tweede batch Weizen

Afgelopen vrijdag de tweede batch Weizen gemaakt in de ketels bij Admiraal in Aldtsjerk. Zoals te verwachten ging het nu voorspoediger dan de eerste keer. Ervaring leert. Op grote schaal brouwen vergt namelijk kennis welke slang op welke pomp of ketel aangesloten moet worden. Op de foto zie je Kees bezig om de temperatuur te controleren van het wort (voorstadium van bier) dat in de gisttank gaat. Onze gist is namelijk erg temperatuurgevoelig dus monitoring is belangrijk.

We brachten deze dag ook voor het eerst ons eigengemaakte peilglas in stelling! Met dit glas kunnen we precies afmeten hoeveel wort er in de gisttank is gegaan.

Het graan / bostel wat overblijft, tussen de 60 en 70 kg, nemen we mee voor de beestjes. Kijk eens hoe de kippetjes er van genieten! Wat overblijft is voor de hangbuikvarkentjes.

Vanavond gaan we controleren of de gist wel goed z’n best doet om al het suiker te verteren. Er wordt een monster genomen om de dichtheid van de wort te bepalen. Als de dichtheid genoeg gezakt is dan weten we dat de gist lekker bezig is!

 

Reacties ( 2 )

  1. Beantwoorden
    Sjoerd says:

    Kan je mij binnenkort ook eens zoon lekker groot vaatje leveren komt wel op.Ziet dr goed uit success met alles.

Plaats een reactie