2

Bierproeverij en introductie bij ‘t Smelnehus

Miniproeverij & instructie personeel ‘t Smelnehus
Vanochtend een gezellige proeverij gegeven aan het personeel van ‘t Smelnehus! Veel vragen en interactie dus hartstikke top. We hebben het Koningshert vergeleken met de Wieckse Witte die ook verkrijgbaar is bij ‘t Smelnehus. Twee verschillende bieren, Weizen vs Witbier. Ons Koningshert bevat geen toegevoegde kruiden. De smaken zijn alleen door de gist ontwikkeld. De Wieckse bevat echter toegevoegde Koriander en Sinaasappelschillen.

Het personeel werd ook geducht getest op bierkennis. De vragen hadden we even extra moeilijk gemaakt.

Een van de vragen vind je bij de foto’s. Weet jij het antwoord?
Peter was de ultieme winnaar want hij had maar liefst alle 5 vragen goed. Hij ging naar huis met een bijzonder bierglazenpakket van Michael Jackson. Op je gezondheid jongeman.

Als klap op de vuurpijl viel de Leeuwarder Courant op de deurmat met een leuk artikel over het Koningshert! Foto is genomen in de brouwerij.

Dit was nog niet alles want er stond nog iets op het programma: testen van een fust Koningshert! Een spannende gebeurtenis want ook voor ons zou dit de eerste keer zijn dat we het van fust gingen proeven. Het resultaat is zonder overdrijven super!! Goede smaak, goed schuim en erg goed in balans. Daar hebben we met Friso op getoost natuurlijk.

Het is nog even een verrassing wanneer het fust voor de verkoop aangesloten wordt. In ieder geval natuurlijk op het openingsfeest, aanstaande zaterdag vanaf 14 uur.

Hartelijke groeten,
Wilmer en Kees

Reacties ( 2 )

 1. Beantwoorden
  Wilmer Woudwijk says:

  Gezellig en succesvol dagje!

  • Beantwoorden
   Roland says:

   Ziet er goed uit!

Plaats een reactie