Nog geen reacties

Het etiket

Er zijn 10.000 etiketten van het Koningshert besteld! Volgende week gaat onze drukker ze printen en snijden. De eerste 1000 etiketten worden extra speciaal om de lancering van het Koningshert feestelijk in te kleden. Deze etiketten zijn eenmalig en op = op. Rond 1 augustus worden de etiketten bezorgd en dan kunnen we gaan……plakken! Hoe gaat het drukken en snijden van ons etiket precies in z’n werk? Hierbij een korte uitleg voor de liefhebber.

Het begint met de juiste kwaliteit van het papier. Etikettenpapier moet natsterk zijn. Het etiket moet zijn stevigheid niet verliezen als het nat wordt. Ook belangrijk is de looprichting van het papier. Als het etiket nat wordt dan zwellen de houtvezeltjes in het papier op. Als de vezeltjes in de richting van de tekst meelopen, krult het papier van boven naar beneden, dwars op de leesrichting en dwars op de bolling van de fles. Daardoor blijft het etiket goed zitten.

Het ontwerp van het etiket wordt gecontroleerd op de Pre-Press afdeling. Daar wordt het ontwerp vervolgens in kleuren uit elkaar getrokken. Iedere kleur krijgt een eigen aluminium drukplaat. Per minuut vliegen er 150 grote vellen papier uit met ieder tientallen etiketten. Een grote snijmachine snijdt de etiktten op maat. Als dit klaar is dan kunnen de etiketten verpakt en verzonden worden naar…..Drachten!

Groeten van Wilmer en Kees

Plaats een reactie