De Drachtster Weizen heeft als fundament de granen tarwe en gerst. Het brouwwater bestaat uit zowel bronwater als grondwater. Het is een donkerblond, troebel bier met een mooie witte schuimkraag. Het aroma is fruitig waarbij de geur van banaantjes overheerst. Ruik maar eens de bananen van Chiquita en herken de overeenkomst! De volle smaak komt van de tarwe en ons bier heeft ook een klein zuurtje wat bij een typische Weizen hoort.
Twee kwaliteitshoppen en een autentieke weizengist geven dit bier zijn uiteindelijke identiteit.

Alcohol: 5,7%
Serveertemperatuur: 6 – 9 °C

Bestel in de webshop

De Cicho Amber Ale is gemaakt van lichte- en zwaar gebrande gerstemouten. Het is een kastanjebruin bier met een mooie schuimkraag. De geur is uniek: de geur van de cichoreiwortel met gebrande karamel. De smaak is karamelachtig en een stevige bitterheid. Ook dit bier heeft nagisting op de fles. Kies zelf of je je bier met of zonder depot wil drinken. Het gistdepot bevat vitamine B.

Enkele Longneck_transparant_met_schaduw

Durf jij de uitdaging aan om de Cicho Amber Ale te drinken?

Alcohol: 6,0 %
Serveertemperatuur: 6 – 9 °C

Schenkinstructie
1. Maak de fles open met een goede flessenopener;
2. Pak een glas wat ‘bierschoon’ is. Dit houdt in dat het glas nog schoner is dan schoon. De schuimkraag is erg gevoelig voor verontreiniging, bv vet of pluisjes. Geen ‘vaatwasserglas’.
3. Houd het glas schuin en schenk het Koningshert langzaam  in en laat het langs de wand lopen;
4. Draai het dan langzaam rechtop. Door eerder of later het glas rechtop te draaien, kun je de dikte van de schuimkraag bepalen.

Bestel in de webshop

De Botanic is een prijswinnaar en het jongste bier in ons assortiment. Het recept heb ik in Engeland ontwikkeld en sinds september 2019 brouw ik het in de ketels van de brouwerij in Aldtsjerk.  Proef de combinatie van Rozemarijn en Karamel in dit kruidige amberbier en geniet van dat moment. Bij elk verkocht flesje gaat er een donatie richting Stop the Traffik, een organisatie die strijdt tegen mensenhandel.

Bestel in de webshop