Een pilsje kent iedereen! Maar heb je wel eens een Quadruppel, Weizen of New England Pale Ale geproefd? Met 4 natuurlijke ingrediënten worden veel verschillende biertypen gemaakt. Maak kennis met uiteenlopende biertypen en leer hun kenmerken herkennen op een gezellige en informele proeverij! Een mooie visuele indeling is het Periodiek Systeem der Biertypen gemaakt door Bert Schutte. Klik hier om het Periodiek Systeem der Biertypen te downloaden.

De bierproeverij is geschikt voor bijvoorbeeld een teamuitje, vrijgezellenfeest of een vriendengroep. Je krijgt een breed pallet van bieren te proeven met lekkere hapjes die precies passen bij de smaak en het aroma van het bier. Elke proeverij bevat een paar prijsvragen waarmee een mooie prijs te winnen valt. Het is een gezellige maar ook een zeer informatieve proeverij. Je zult terugkijken op een leerzame bierervaring. Bij alle type proeverijen schenken we de bieren in proefglaasjes. Ons motto is niet gieten maar genieten.

De proeverij is op locatie: bij je thuis of een zelfgekozen restaurant of andere ruimte. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden omtrent locatie en aantal personen. Voor een proeverij op locatie zijn minimaal 15 bierproevers nodig. Minder mensen? Daar is ook een oplossing voor. Lees hieronder bij ‘Proeverij bij James’ Bistro & Bar‘ de mogelijkheden.

Proeverij ‘Het Hert’

27,50 p.p.

  • ± 2,5 uur
  • Friese streekbieren
  • Europa
  • Wereld (+€2,50)
  • 7 speciaalbieren met hapjes

Proeverij ‘Het Koningshert’

32,50 p.p.

  • ± 3,5 uur
  • Friese streekbieren
  • Europa
  • Wereld (+€2,50)
  • 10 speciaalbieren met hapjes

Proeverij bij James’ Bistro & Bar
Voor groepen kun je ook terecht bij het restaurant waar mijn brouwerij gevestigd is. Mijn collega’s serveren je 6 mooie speciaalbieren. Inbegrepen is een weldadige borrelplank met koude en warme hapjes. Een broodje gemaakt van bierbostel uit onze eigen brouwerij zit er ook bij. De kosten voor deze bier -en spijs beleving is €34,50 p.p. Reserveren en meer info via info@koningshert.nl.

Friese streekbieren
Friesland herbergt verrassend veel speciaalbieren, gebrouwen door zowel kleine als grotere brouwerijen. Niet alleen Koningshert maar ook bijvoorbeeld Kald Kletske of de bieren van Het Brouwdok zijn smaakvolle toppers. Laat je verbazen wat Friesland te bieden heeft.

Europa
Topbieren uit Belgie en Duitsland ontbreken bij deze proeverij niet. Maar wat te denken van Ierland, Engeland en Italië. Deze landen hebben ongekend veel lekkere speciaalbieren op de markt gebracht. Kent u het stoutbier van Guinness of het amberbier uit Italië? Boek deze proeverij en leer de Europese verschillen kennen.

Wereld
Ken je het verschil tussen een American Pale Ale en een English Pale Ale? Beide typen zijn sterk gehopt maar er zijn nog meer verschillen. Uiteenlopende, sterke internationale biermerken maar ook onbekende kleine merken passeren in deze proeverij de revue. De bijpassende hapjes laten de bieren tot volle glorie smaken. Door de overzeese transportkosten is de meerprijs voor deze proeverij €2,50 per persoon.