Nog geen reacties

Terugblik 2016 en het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar is alweer een paar dagen oud en het is meteen alweer lekker druk. Eerst wil Brouwerij Koningshert alle vrienden en inwoners van Gemeente Smallingerland een voorspoedig en gezond 2017 toewensen!
Een kleine terugblik. In het vorige jaar zijn er in Drachten e.o. veel mooie hoogtepunten tot stand gekomen m.b.t. speciaalbier. Dit hebben we voornamelijk aan jullie, als liefhebber van bier en/of onze gemeente, te danken! In februari kwam de Cicho Amber Ale op de markt. Een bier met cichoreiwortel, de enige van Nederland. Een ongekend succes. In het gezellige grandcafĂ© ‘t Smelnehus werd dit feestelijk ingeschonken. Daarnaast heel veel boekingen voor bierproeverijen. Gezellig! Kleine gezelschappen, maar ook grotere groepen van 20 mensen. Ook vakantievierders uit Brabant wisten een proeverij bij Koningshert te boeken.
En wat te denken van het grote bierdiner bij Brownies&DownieS, het jubileumfestival van Beer en Zwarts en het zonnige festival Drachten Proeft! En natuurlijk de Turfrace in de Drachtster Vaart.

Mitra Geertsma verkocht het hele jaar trouw Koningshert en de stelling was na bevoorrading snel weer leeg. De koffie smaakte na bezorging altijd goed Timo 🙂 De speciale 0,75 l Koningshert werd speciaal voor de Mitra gemaakt… en stonden niet lang in de winkel.

En wat een leuke verrassing om samen te werken met het Smalle Eester Belang! In het pittoreske gehuchtje, 8 steenworpen van Drachten, hebben ze nu een eigen bier: Reboeljebier! Een kwaliteitstripel waar onze gemeente trots op kan zijn. Heb je deze al geproeft?

Er gebeurt dus heel wat op speciaalbiergebied in Drachten! En dat kan natuurlijk alleen maar als de inwoners speciaalbier kunnen waarderen. Drachten staat op de speciaalbierkaart!

De Drachtster Weizen is in 2016 een loyale en trouwe kameraad gebleken bij goed eten. Het Franse restaurant Koriander is ook dit jaar weer goed voor de Michelinster en heeft Koningshert nu een dik jaar op de kaart. Ook kwaliteitsrestaurant ‘De Herberg van Smallingerland’ in Rottevalle combineert dit weizenbier met heerlijk eten.

Deze week dus nieuwe drukte: de Cicho Amber Ale wordt weer gebrouwen. Het komt zowel in fust als op fles. Bij slijterij en horeca is Koningshert echter onbeperkt verkrijgbaar. Ook in dit nieuwe jaar brouwen we weer graag voor onze gemeente…..en hebben we een aantal verrassingen in petto!

Plaats een reactie