Nog geen reacties

Terugblik Openingsfeest (met foto’s)

Rond 14:00 in de middag werd het al lekker druk bij ‘t Smelnehûs. De terrassen waren, ook door het mooie weer, snel gevuld. De eerste 50 gasten met een Koningshert kregen een originele bieropener cadeau. Een prachtig gezicht, al die liefhebbers met Koningshert op tafel.

In ‘t Smelnehûs was Hanny de Beer, ontwerper van het hert, live aan het portretschilderen. Als je haar werk eens wil bekijken dan kun je nog steeds in ’t Smelnehûs terecht. De schilderijen blijven nog een tijdje zichtbaar voor gasten.
portretschilderen

Iets na 21:00 werd de avond officieel geopend door wethouder Marja Krans. Ze gaf aan trots te zijn dat Drachten nu een eigen speciaalbier heeft. Als tweede stad van Friesland verdient Drachten het ook om een eigen bier te hebben. Koningshert zal ook een meerwaarde zijn voor het thema ‘Culturele Hoofdstad 2018’.
Vervolgens ontkurkte mevrouw Krans een Koningshert en werd er met een man of 100 getoost op het Drachtster bier Koningshert!

De tap van Koningshert werd druk bediend.
Koningshert op tap
Door onze technische man werd er een speciale tapknop ontwikkeld.
Tapknop Koningshert
Deze uitstekende (jazz)band wist het publiek goed te vermaken.
live band Koningshert

Alle aandacht is voor Friso van der Mei die wethouder Marja Krans twee Koningsherten aanbiedt.
Twee Koningsherten worden wethouder Marja Krans aangeboden

Er werden gratis samples uitgedeeld van een Amberbier wat later in het jaar op de markt komt.
Amberbier

Rond 1 oktober aanstaande is het Koningshert, Drachtster Weizen, weer te verkrijgen bij Mitra Geertsma en ‘t Smelnehus. Houd de website of de facebookpagina hiervoor in de gaten.

Hartelijke groeten,

Wilmer en Kees
Trotse brouwers van het bier voor onze gemeente

Plaats een reactie