Nog geen reacties

Winnaar Biertest scoort 6 uit 8

Biertest Drachten heeft dé bierkenner gevonden!

De Biertest in Drachten op 16 september in grandcafé ‘t Smelnehûs. Spraakmakend, uniek en heel gezellig! Maar liefst 65 bierproevers gingen de uitdaging aan om bieren blind te proeven & te herkennen. Dit herkennen bleek geen gemakkelijke opgave voor het grotendeels Drachtster publiek. De Hertog Jan, een favoriet pilsje bij vele aanwezigen, werd het minst goed herkend: 11%. De Brand werd daarentegen door 20% herkend. De winnaar van de avond werd Folkert Boersma uit Wommels. Hij had maar liefst 6 van de 8 bieren goed!

Stats

Biersommelier en kok Arvid Bergström van Proefbier.nl presenteerde de avond en vertelde mooie verhalen en gaf tips om bier te proeven en te beoordelen. In totaal werden voor alle proevers 520 glazen bier uitgeserveerd! De glazen waren samen goed voor 78 liter.

Topproevers Biertest 2017

De bierhapjes ontbraken natuurlijk niet en wat waren ze top! Erwin van der Mei van ’t Smelnehûs maakte twee specials. Wat te denken van een stukje meloen gemarineerd in Drachtster Weizen met parmaham? Of een luxe zalmmousse op feestelijk toastje met verschillende andere ingrediënten? Bergström bracht als verrassing een uitgesproken Doruvael kaas met bierstroop mee. Uiteraard ontbrak de ouderwetse bitterbalgarnituur niet.
Biertest Drachten

Na de eerste ronde, waar Pils werd geserveerd, kwamen in de tweede ronde de Blonde speciaalbieren aan bod. Hier werd de Texels Goudkoppe met 28% het beste herkend. Iets na 22:00 uur steeg de spanning want wie ging er vandoor met: Het Gouden Bierviltje, het boek ‘Bier aan tafel’ en dinerbonnen van ’t Smelnehûs? De winnaar van Biertest 2017 werd Folkert Boersma met maar liefst 6 van de 8 bieren goed geraden! Als tweede eindigde Jan Jurjen van der Heide (Ureterp) met 5 punten. De derde plaats werd bemachtigd door 5 proevers en ook zij gingen niet met lege handen naar huis; een grote fles Cicho Amber Ale van Brouwerij Koningshert.
IMG_2134

Plaats een reactie